Vizsga nélküli GKI továbbképzés

Jelentkezés: 06 70 673 7375

Rólunk mondták

Piptti Pitterix
Piptti Pitterix
2022-04-30
Rendkívül segítőkészek, barátságosak, alaposak. Csillagos 5ös!😁
Szlukovenyi Zsolt
Szlukovenyi Zsolt
2021-11-02
Tamàs Németh
Tamàs Németh
2021-10-23
István Péter
István Péter
2019-12-30
Polczmann Gergo
Polczmann Gergo
2019-10-10

GKI vizsga nélkül – alapinformációk

Uniós előírás alapján a munkavállaláshoz a teherautó- és buszsofőröknek GKI-kártyára van szükségük (Jelentése: Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány).

A GKI kártyát 5 évente kell megújítani továbbképzéssel – és az eddigi gyakorlat szerint – vizsgával. A 2023. év nyarán megjelent jogszabályváltozásoknak köszönhetően Magyarországon is van már lehetőség GKI vizsga nélküli továbbképzésekre, megújításra.

A képzés elméleti részből (tantermi vagy otthontanulás) és gyakorlati (vezetés tanpályán vagy szimulátoron) részből áll. A képzés IGAZOLT elvégzése után kerül sor a GKI kártya újabb 5 évre történő kiállítására.

FONTOS: A képzés során NINCS VIZSGA! Tehát nincs otthoni „házi vizsga”, sem tantermi vizsga, sem hatósági online vagy számítógépes vizsga! Valamint nincs szimulátoros vizsga sem!

A vizsga nélküli GKI tanfolyam célja

A tanfolyam elvégzése lehetőséget biztosít a GKI kártyával már rendelkező sofőrök számára, hogy vizsga letétele nélkül meghosszabbítsák a GKI kártyájuk érvényességét.

A szabályozó célja a vizsga nélküli GKI tanfolyamok engedélyézésével az volt, hogy javítsa a súlyos munkaerőpiaci helyzetet a közúti fuvarozás területén.

Ki vehet részt vizsga nélküli GKI továbbképzésen?

A vizsga nélküli továbbképzésen (GKI kártya megújítás) csak azok a sofőrök vehetnek részt akik már rendelkeznek GKI kártyával!

Fontos: Azok a tehergépkocsi vagy buszvezetőknek akik még nem rendelkeznek GKI kártyával alapképzésen kell részt venni.

Azoknak a sofőröknek, akiknek a jogosítványát

 • D1, D1+E, D vagy D+E kategóriák esetében 2008. szeptember 09. előtt állították ki, 
 • C1+E, C vagy C+E kategóriák esetében 2009. szeptember 09. előtt állították ki 

a GKI képzés esetében nem a nagyobb és bővebb alapképzést, hanem a kisebb, továbbképzést kell elvégezni. DE ebben az esetben is a továbbképzés vizsgával zárul, hiszen ez lesz az első GKI kártyájuknak a megszerzése! Az 5 éves periódus után a következő GKI továbbképzésen már lehet vizsga nélkül  részt venni.

A GKI kártya megújítása

A vizsga nélküli továbbképzési szaktanfolyamot igazoltan elvégzők részére a vizsgaközpont (KAV) a tanfolyam utolsó napját követő naptól GKI kártyát (gépjárművezetői képesítési igazolványt) ad ki, ami 5 évig lesz érvényes.

Ha valaki a vizsga nélküli tanfolyamot az érvényes GKI kártyája lejárata előtti 6 hónapban teljesíti, akkor az új GKI kártyát a régi lejárati dátumától számított öt évre adják ki.

Mennyibe kerül a GKI vizsga nélküli képzés?

 • Egy kategória esetén (Tehergépkocsi vagy busz): 148.000 Ft
 • Összevont kategóriák esetén (Tehergépkocsi és busz együtt): 168.000 Ft

Vizsga nélküli GKI képzésre történő jelentkezés feltételei

GKI kártyát vizsga nélkül csak továbbképzés esetén lehet szerezni, tehát a jelentkezőnek már rendelkezni kell GKI kártyával. Jelentkezéshez szükséges iratok:

 • Személyigazolvány
 • Lakcímkártya
 • Érvényes vezetői engedély (jogosítvány)
 • GKI kártya
 • Színes igazolványkép

Hogyan zajlik a GKI vizsga nélküli tanfolyam?

A tanfolyam elméleti és gyakorlati részből áll. 

Elméleti képzés

Az elméleti rész egyrészt történhet tantermi oktatással. Ebben az esetén 30 óra a kötelező jelenlét. Lehetőség van otthon tanulásra is, ami nincs időhöz és helyhez kötve.

Tantermi képzés:

 • Biztonsági szabályokon alapuló ésszerű vezetés (10 óra)
 • Előírások alkalmazása (10 óra)
 • Egészségügyi, közúti közlekedés- és környezeti biztonság, szerviz logisztika (10 óra)

Otthon tanulással, (E-Learning rendszerrel):

Ugyanaz a 3 modul mint a tantermi képzés esetén, csak ezeket otthon tablet vagy laptop, számítógép segítségével lehet elvégezni. Ebben az esetben a tananyagrészek és a modulok után tesztek vannak. 

FONTOS: ezek a tesztek NEM VIZSGATESZTEK! A teszt csak arra szolgál, hogy a „rendszer” érzékelje, hogy a tanuló megértette-e a tananyag részt. Amennyiben a teszt kitöltése nem sikeres, akkor a tananyag részt újból el lehet olvasni, vagy a hibásan kitöltött kérdéseket átismételni, vagy csak a tesztet újrakezdeni. Sikertelenség vagy bukás nincs, miután ez NEM VIZSGA! Amennyiben sikeres a teszt kitöltés, lehet folytatni a következő tananyagrész olvasását.

Gyakorlati képzés

A gyakorlati rész veszélyhelyzetek létrehozására alkalmas, engedélyezett tanpályán, vagy korszerű szimulátor berendezésen zajlik.

Mind a tanpályán, mind a szimulátoron történő gyakorlás esetén a foglalkozást úgy kell megszervezni, hogy minden gépkocsivezető 3x 50 percig a ”Részletes tanterv”-ben felsorolt feladatokat ténylegesen végezze, gyakorolja. A tantárgyra előírt időtartam többi része teljesíthető a többi gépkocsivezető gyakorlásának megfigyelésével, valamint legfeljebb 100 perc a feladatokkal kapcsolatos elméleti háttér ismertetésének figyelemmel kísérésével.

FONTOS: a tanpálya vagy szimulátor használat NEM VIZSGA! Ez csupán a gyakorlati oktátási rész.

Miért érdemes nálunk végezni a vizsga nélküli GKI továbbképzést?

 • Gyors, rugalmas regisztrációs folyamat.
 • Folyamatos kapcsolattartás, végig segítünk a képzés teljes időtartama alatt.
 • A GKI kártyához szükséges színes igazolványképet elkészítjük.
 • E-learning tananyaggal bármikor elkezdheted a képzést.
 • Magad osztod be a tanulási időszakot. Bárhol elvégezheted a képzést, otthon vagy a külföldi utad során pihenők alakalmával.
 • Szimulátorunk korszerű nagyképernyős, mozgó platformos berendezés.
 • Jól felkészült szakoktatóink várnak, kényelmes, tágas világos helyiségben, pihenő sarokkal, ahol tudod figyelni társadat. 
 • Szimulátor használatra gyorsan adunk időpontot, minimális várakozási idővel!
 • Az ásványvizet és a kávét mi fizetjük! 🙂

Az elérhetőségeinket itt találod.

Ne maradj le a tanfolyam és vizsga időpontokról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, ha szeretné értesítést az új tanfolyam időpontokról!